Menüü

Uudised

Ülemaailmne tõrvikuga rahujooks jõuab Valga linna

00:00 22.07.2014

Eelolevatel nädalatel kulgeb ülemaailmne tõrvikuga Rahujooks läbi Taani, Rootsi, Norra ja Soome. 24.-26.juulil joostakse juba Eestimaa teedel. Valga linna saabutakse 26.juulil kella 12.30 paiku.

Rahujooksu kodulehel seisab: „Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run ( 2005 - 2012 tuntud kui World Harmony Run) on tõrvikuga teatejooks, mis sümboliseerib inimkonna püüdlust rahumeelsema maailma poole. Nüüd oma kolmandal aastakümnel on Rahujooks maailma suurim ja laiahaardelisem rohujuure tasandi üritus rahu heaks."

Rahvusvahelised jooksumeeskonnad külastavad oma teel koole, kodanike ühendusi, organisatsioone ja erinevate elualade inimesi. Rahvusvahelise meeskonna liikmed on jooksnud rohkem kui 500 000 km.

Jooks on mittetulunduslik üritus, mis on organiseeritud ja rahastatud täielikult vabatahtlike poolt, kes lihtsalt püüavad julgustada head tahet kõikidest rahvustest inimeste vahel. Igaüks võib osaleda: sportlased ja mittesportlased, noored ja vanad. Tõrvikut võib kanda mõned sammud või mõned kilomeetrid või tulla tervitama jooksjaid tervitustseremooniatele.

Seega kutsume kõiki inimesi toredast üritusest osa võtma. Jooksjad võetakse vastu Valga-Uulu tee peal Jaanikese kooli läheduses. Sealt joostakse edasi järgnevat marsruuti pidi: Transpordi - Tartu - Pärna pst - Kesk - Riia - Raja. Rimi parklas toimub ka tervitustseremoonia.

Lisainformatsiooniks võite helistada SA Valga Sport juhataja Piret Granovskajale +372 53 739 745 või Valga Linnavalitsuse spordi- ja noorsootöö vanemspetsialistile Marten Lombiotsale +372 58 848 756.

Tagasi