Menüü

Uudised

Orthodox Singers Otepääl

09:08 19.08.2014

Kontserdisari ORTHODOX SINGERS-25

Suvekontserdid

Sellel aastal tähistab ansambel Orthodox Singers Valeri Petrovi juhatusel oma 25-juubelit. Selle puhul terve aasta jooksul toimuvad paljud huvitavad vaimuliku muusika kontserdid üle Eesti.

Laupäeval, 23. augustil kell 19.00 toimub kontsert Otepää Maarja kirikus.

Sügisel toimub pidulik juubelikontsert Tallinnas, kus peale ansamblit esinevad ka nimekamad solistid ja kollektiivid, kellega on 25 aasta jooksul ansambel koostööd teinud.

Kavasse on valitud kõige ilusamad erinevate ajastute ja stiilide vaimulikud teosed. Kontserdil kõlavad nii traditsioonilised õigeusulaulud kui ka kaasaegne õigeusumuusika ja eesti heliloojate vaimulik muusika.

Ansambel ORTHODOX SINGERS tegutseb alates 1989.aastast ja on 25 aasta jooksul leidnud tunnustamist ühena Eesti parimatest professionaalsetest kooriansamblitest.  Ansambel on olnud mitmete rahvusvaheliste konkursside laureaatide hulgas ja osaleb sageli erinevatel Euroopa muusikafestivalidel. Orthodox Singers koosneb professionaalsetest muusikutest, kes valdavad meisterlikult erinevatele ajastutele omaseid väljendusvahendeid.
Ansambli esinemismaneeri iseloomustavad täielik süvenemine pühakirja igasse sõnasse, laitmatu hääletehnika, täpselt läbi mõeldud dünaamiline kava ning erakordne stiilitunnetus. Kriitikud on korduvalt esile tõstnud ansambli lausa üleloomulikku oskust säilitada  esitamise käigus teose vormiühtsus, saavutades samal ajal võrratult dünaamilise piano, mida kõige paremini kirjeldab väljend ?heli sulab ära?.

Koori loomingulises tegevuses kuulub vaieldamatult esikoht varasele õigeusu kirikulaulule, mida esitatakse harva kontsertettekandel. ORTHODOX SINGERS on esinenud korduvalt kontserttuuridel Venemaal, Ameerika Ühendriikides, Rootsis, Taanis, Soomes, Norras, Saksamaal, Suurbritannias, Prantsusmaa,  Iirimaal, Liibanon,  Ungaris ja Poolas, andnud kontserte Moskva Õnnistegija Kristuse peakirikus, Rootsi Uppsala Toomkirikus, Moskva T?aikovski nimelise Konservatooriumi Suures saalis, USA Philadelphia Toomkirikus, Stratford upon Avoni festivalil, Nottinghami, Chelsea festivalil Londonis. Samuti on ansambel esinenud Moskva Ülestõusmipüha Festivalil korraldatud Valeri Gergievi poolt.

Tagasi