Menüü

Uudised

Valga Linnavalitsuse korralisel istungil 19.08.2014

00:00 19.08.2014

Valga Linnavalitsuse korralisel istungil 19. augustil

Sotsiaalküsimustel otsustas linnavalitsus

  • anda kolmele isikule üürile sotsiaaleluruum
  • suunata ühe isiku AS Valga Haigla hoolekande osakonda. 13. augusti 2014 seisuga on AS Valga Haigla hoolekande osakonnas teenusel Valga linna poolt finantseeritavaid isikuid 45.

 Majandusküsimustes otsustas linnavalitsus

  • Võõrandada avaliku suulise enampakkumise korras Valga linnale kuuluv Valga linnas asuv Kungla tn 59 kinnistu, alghinnaga 3000 eurot, tagatisraha 300 eurot, osavõtutasu 10 eurot.

Haridus- ja kultuuriküsimustes otsustas linnavalitsus

  • Kinnitada alates 21. augustist 2014 Valga lasteaed Kaseke direktoriks Maila Rajamets.

Rahandusküsimustes otsustas linnavalitsus

  • Eraldada reservfondist linnamajandusametile OÜ Ehituskorraldus lepingu nr 8.1-10/90 alusel teostatud tööde eest tasumiseks (Valga gümnaasiumi ehitustööde teostamiseks sõlmitud lepinguliste ehitustööde, nende mahtude ja maksumuste erinevuste hindamine) 1920 eurot.
  • Eraldada Valga linna 2014. aasta eelarvest realt "Osalemine projektides ja projekteerimine" sihtasutusele Valgamaa Arenguagentuur Valga Raekoja hoone remontimiseks 25 000 eurot.

Valga Linnavolikogule suunati järgmised eelnõud

  • Audiitori määramine Valga linna 2014. aasta majandusaasta auditeerimiseks

Valga Linnavalitsus viis 2014. aasta juuls läbi hankemenetluse audiitorteenuse tellimiseks Valga linna konsolideeritud majandusaasta aruande ja konsolideerimisgruppi kuuluvate asutuste majandusaasta aruannete auditeerimiseks ja 2014. aasta majandusaasta aruannete koostamisel konsultatsiooniteenuste osutamiseks vastavalt Valga linna ja konsolideerimisgrupi asutuste vajadustele. Valga linna konsolideerimisgruppi kuuluvad Valga Linnavalitsus, AS Valga Haigla koos SA Terve Valgamaa ja OÜ Valga Haigla Apteek, AS Valga Vesi, SA Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon ja SA Valga Sport.

Hankele laekus kokku üks pakkumus: E-Audit OÜ.

Valga linna konsolideerimisgruppi kuuluvad aktsiaseltsid ja sihtasutused peavad audiitori määramisel lähtuma läbiviidud hankemenetluse tulemusest ning asutuse põhikirjas sätestatust.

Valga Linnavalitsus teeb ettepaneku määrata Valga linna 2014. aasta majandusaasta aruande auditeerijaks E-Audit OÜ.

  • Peremehetu ehitise hõivamine

 Valga notar Katri Kutsar on saatnud Valga Linnavalitsusele teatise, milles palub kaaluda võimalust hõivata peremehetu varana Z.S ja V.Š ühisvara hulka kuulunud järgmised asjad: ½ suurune mõtteline osa korteriomandist Valgas Kesk tn 20-4, milline on registreeritud Z.S nimele, ½ suurune mõtteline osa korteriomandist Valgas Sepa tn 1-43, milline on registreeritud V.Š nimele ja 3/42 suurune mõtteline osa ehitisest Valgas Põllu tn 5, milline on registreeritud Z.S nimele. Pärijate pahatahtlik mitmeid aastaid väldanud viivitamine on pärimisasja viinud selleni, et Põllu tn 5 asuv elamu alune maa on käesoleva ajani erastamata ja teised pärijad ning Põllu tn 5 kaasomanikud ei saa oma varaga toiminguid teha.

Tulenevalt eeltoodust ja vastavalt Vabariigi Valitsuse 8. augusti 1996 määruse nr 211 „Peremehetu ehitise hõivamise korra kinnitamine" punktidele 8 ja 9 soovib Valga Linnavalitsus  hõivata 1/2 suuruse mõttelise osa korteriomandist Valgas Kesk tn 20-4, 1/2 suuruse mõttelise osa korteriomandist Valgas, Sepa tn 1-43 ja 3/42 suuruse mõttelise osa ehitisest Valgas Põllu tn 5 kui peremehetu vara.

  • Riigivara munitsipaalomandisse taotlemine

Käesoleva aasta 05. juulil lõpetas Pikk tn 16 kinnistul oma tegevuse Politsei- ja Piirivalveameti Valga Valmidusüksus. Tulenevalt sihtasutus Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon laiendamise vajadusest on otstarbekas taotleda eelpoolnimetatud kinnistu Valga linna omandisse. Sihtasutusel on kavas nimetatud kinnistule rajada seminariruumid, laiendada majutust ning kasutada seal olemasolevaid relvahoidlaid muuseumi relvakogude turvalisuse tagamiseks.

Tulenevalt eeltoodust on otstarbekas taotleda Riigi Kinnisvara AS-ilt riigivara Pikk tn 16, Valga linn tasuta võõrandamist Valga linna omandisse.

  • Valga linna eelarvestrateegia aastateks 2014 - 2018

Eelarvestrateegia on arengukavast tulenev selgitustega finantsplaan. Arengukava ja eelarvestrateegia on aluseks kohaliku omavalitsuse üksuse eelarve koostamisel, kohustuste võtmisel, varaga tehingute tegemisel, investeeringute kavandamisel ning investeeringuteks toetuste taotlemisel.

Valga linna 2014 - 2018 aastate eelarvestrateegia koostamisel on aluseks võetud:

  1. Omavalitsuse tegevust reguleerivad õigusaktid, s.h Valga linna poolt vastuvõetud kehtivad õigusaktid;
  2. Riigi eelarvestrateegia 2015-2018;
  3. 2014. aasta riigieelarve seadus ja seaduse seletuskiri;
  4. Rahandusministeeriumi 2014. aasta kevadine majandusprognoos.

Eelarvestrateegias esitatakse kohaliku omavalitsuse üksuse majandusliku olukorra analüüs ja prognoos eelarvestrateegia perioodiks, eelarvestrateegia koostamise eelnenud aasta tegelikud, jooksvaks aastaks kavandatud ja eelarvestrateegia perioodiks prognoositavad eelarveandmed ja selgitused. Eraldi tuuakse välja olulisemad investeeringuobjektid koos kogumaksumuse prognoosi ja võimalike finantseerimisallikatega. Tegevused ja investeeringud, mis arengukavaliselt on olulised, aga mis ületavad eelarvevõimalusi jäävad reservnimekirja ja neid tegevusi tehakse, kui kavandatud tulud ületatakse.

  • Valga linna 2014. aasta II kvartali omalaekumised

Imbi Rõivassepp tutvustas Valga linna 2014. aasta II kvartali omalaekumisi ja tegi ettepaneku suunata informatsiooniks linnavolikogule.

 

 

Diana Tipka

linnasekretär

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagasi