Menüü

Uudised

Otepää vallavanemaks valiti Kalev Laul

12:53 29.08.2014


Otepää Vallavolikogu 28.augusti volikogu istungil valiti 8 poolthäälega Otepää vallavanemaks Kalev Laul.

Lisaks Kalev Laulule olid volikogus vallavanema kandidaatidena üles seatud Marko Koosa ja Reet Trei. Vallavanema konkursil osales kokku 17 kandidaati.

Kalev Laul on pärit Valgast ja on omandanud bakalaureusekraadi 2000 aastal Eesti Maaülikoolis ökonoomika ja ettevõtluse erialal. Ta on varasemalt töötanud PRIA-s, Sotsiaalministeeriumis, EAS-s ja Valga Linnavalitsuses aselinnapeana ning olnud Valga linnavolikogu liige. 

?Õiguslik vaakum Otepääl on nüüdseks lõppenud,? sõnas Otepää Vallavolikogu esimees Jaanus Raidal. ?Mul on hea meel, et vallavanema näol on  tegemist kompetentse inimesega, kellel on kohaliku omavalitsuse töö kogemus ja kes tunneb hästi omavalitsuse autonoomiat ja on tegelenud ka Euroopa struktuurfondidest raha taotlemisega. Otepääl on väga palju objekte, mis vajavad rahastamist ja Otepääl on endal olemas võimekus omaosalusega neid finantseerida. Usun, et nii vallavolikogul kui ka volikogu esimehel saab vallavanemaga olema konstruktiivne koostöö, leian, et vallavalitsus ja volikogu peavad omavahel ikkagi koostööd tegema, seda soovib täna volikogu enamus.?

?Et tõhustada vallavalitsuse ja volikogu koostööd, soovin kõigepealt moodustada laiapõhjalise vallavalitsuse, kus igal volikogus esindatud fraktsioonil oleks oma esindaja vallavalitsuse liikme näol. Loodan, et kõik volikogu liikmed minu mõttega kaasa tulevad ning viieliikmeline vallavalitsus saab peagi tööle asuda,? kirjeldas Kalev Laul oma esimest tööülesannet.

Järgmine Otepää Vallavolikogu istung toimub 2.septembril kell 15.00, järgmisel istungil on kavas kinnitada uus vallavalitsus.

Fotol: Kalev Laul, foto: Monika Otrokova

Tagasi