Menüü

Uudised

Valgas lõppes kooride konkurssfestival Lauluragin

00:00 19.10.2014

Valgas toimus nädalavahetusel esmakordselt popp-d?äss kooride konkurssfestival Lauluragin 2014. Kahepäevasel festivalil osales kümme väljavalitud koori üle Eesti ligemale 300 lauljaga. Laupäevaõhtusel galakontserdil tutvustasid koorid end oma valitud lugudega, võistulaulmine toimus pühapäeva pärastlõunal kohustusliku repertuaariga - esitada tuli ühe eesti autori ja ühe maailmaklassika popp- või d?ässteos.

Konkurssi hindas 3-liikmeline ?ürii, kuhu kuulusid tuntud koorijuht Veronika Portsmuth, helilooja Piret Rips-Laul ja muusik Raimondo Laikre.

Konkurssfestivali grand prix võidu vääriliseks hindas ?ürii noorte segakoor Vox Populi esitust, teise koha saavutas neidudekoor Argentum Vox ja kolmanda koha Tartu Üliõpilassegakoor.

Välja anti ka eriauhinnad, särtsu ja tantsu eest segakoorile Rõõm, stiilipreemia Valga Muusikakooli noortekoorile ja õpetuse eest Viljandi Muusikakooli dirigendile Kadi Ritsingile ning lisaks grand prix võidule viis noorte segakoor Vox Populi koju ka Eesti Kooriühingu eripreemia.

Tänati tegijaid ja usuti, et kooride konkurssfestivalist saab Valgale uus traditsioon.

 

Hele Heletäht
Valga Linnavalitsuse avalike suhete spetsialist
766 9902; 5347 2255

Tagasi