Menüü

Uudised

Kinnaspunktil täitus tegevusest 20 aastat

15:56 24.10.2014


Otepää vallavalitsuse hoone keldrikorrusel tegutseb Otepää Kinnaspunkt, mis on Soome Kinnaspunkti tütarharu. Ühisest koostööst möödub sellel aastal 20 aastat, selle puhul tulevad 24.-25.oktoobril Otepää sõpruspiirkonnast Vihtist külla Soome Kinnaspunkti töötajad.

Otepää Kinnaspunkti koordinaatori Riita Aader meenutas, et alguse sai heategevusorganisatsiooni Kinnaspunkt tegevus Otepääl mõnekümne inimese kaasabil. Algul külastati peresid ja viidi neile kõige hädavajalikumat, kuus aastat tagasi avati eraldi humanitaarabipunkt.  Otepääl on tegutsetud nii vana teenindusmaja ruumides, tervisekeskuse garaa?is kui ka Otepää Kirikumõisas, alates 2012. aastast ollakse vallavalitsuse hoones. Kinnaspunktis saab soetada kasutatud riideid ja tarbeesemeid, ka mööblit, sümboolse tasu eest. Saadaval on ka invavarustust, mille järele on samuti suur nõudlus.

Kaup saabub Soomest, Vihti vallast, sealse Kinnaspunkti abiga. Otepääle aitavad kaupa toimetada EELK Otepää Maarja koguduse juhatuse esimees Jaan Uibo ja tema abikaasa, koguduse liige Külli Uibo.  Töö Otepää Kinnaspunktis on vabatahtlik ja keegi selle eest raha ei saa. ?Mul on hea meel, et on nii palju abilisi, kes on Kinnaspunkti nõus appi tulema mistahes ajal,? ütles Riita Aader. ?Tänu väga heale koostööle Otepää valla sotsiaalteenistusega, oleme jõudnud paljude abivajajateni.?

Lisaks kasutatud asjade müümisele on Kinnaspunktis avatud taaskasutuse õpituba, kus saab õppida, kuidas vanadele asjadele uus elu sisse puhuda. Õpitoas on üleval kangasteljed, plaanis on käivitada kudumismasinad, otepäälasi käivad õpetamas kohalikud käsitöömeistrid.

Üks Soome-poolseid Kinnaspunkti eestvedaja on otepäälastele tuttav Päivi Veikkolainen, kes koordineerib Soome Kinnaspunkti abi. Temaga on otepäälastel tihedam kontakt, Soomes tegutseb Kinnaspunktis terve meeskond.

Külalised Vihtist saabuvad Otepääle 24.oktoobril, siis kohtutakse Otepää valla esindajatega. 25.oktoobril kell 17.00 toimub ühine pidu Otepää Noortekeskuses, kus meenutatakse ühiseid hetki koostööst.

25.oktoobril on Otepää Kinnaspunktis sünnipäeva puhul kõik esemed tasuta. Kinnaspunkt on avatud kella 10.00-13.00. Laupäeval toimub ka Kinnaspunkti õpituba Anni butiigis, kus õpetatakse tegema saabastest susse.
Tagasi