Menüü

Uudised

Otepää Gümnaasiumi meediaklass käis teletööga tutvumas

10:42 30.10.2014

Otepää Gümnaasiumis meediat õppivad noored alustasid II kooliveerandit töise õppereisiga Tallinnasse. Tulevased ajakirjanikud said ringi vaadata TV3 majas Annely Adermanni ning ETV majas Mai Mikiveri juhendamisel.

Päev algas ekskursiooniga TV3 majas, kus noori võttis vastu alati särav ja naerusuine Annely Adermann. Alustuseks vaadati üle telesaate ?Su nägu kõlab tuttavalt? võttepaigad ning saadi osa  paljude noorte lemmiku Kristel Aaslaiu prooviharjutustest. Pikem teletutvus toimus Adermanni juhendamisel ?Seitsmeste uudiste? stuudios, kus räägiti üksikasjalikult uudistesaate valmimisest. Star FM-i saatejuht Liis Lusmägi rääkis pikemalt raadiotööst ning Power Hit Radio pühendas Otepää õpilastele ühe eetriminuti. X a klassi õpilane Elo Peterson sai ainulaadse võimaluse intervjueerida TV3 uudisteankrut Sven Soiverit.

Päev jätkus Eesti Rahvusringhäälingu majas. Pikemalt peatuti ?Terevisiooni? ja ?Aktuaalse kaamera? stuudiotes. Päeva põnevaim osa oli aga ETV muuseum, kus noored said ise ilmateadustajad ja uudisteankrud olla. Lisaks oli muuseumis igasuguseid vanu televiisoreid ning trükimasin, mis noortele samuti huvi pakkusid.

Kooliraadio diktor Mia Melanie Saar (VIII a) oli päevaga rahul: ?Jäin tänase üritusega väga rahule, sest sain teada, mis ETV-s ja TV3-s tehakse ning kes seal tegutsevad. Lisaks meeldis ka see, et saime Power Hit Radios otseeetris olla ning sügava mulje jättis lastesaadete muuseum, kus nägime vanu kostüüme ja rekvisiite?.

Pressiteate koostas meediaklassi õpilane
Grete Madi

Meediaklassi juhendab õpetaja Marika Paavo

Tagasi