Menüü

Uudised

Otepää Gümnaasium valib teadlikult

14:35 24.11.2014

Sel aastal tähistatakse Otepää Gümnaasiumis kodanikupäeva teistsuguses võtmes. Nimelt on 26. novembril koolinoorte ette tulemas Eesti Vabariigi kuue erakonna esindajad, et üheskoos tulevaste valijate maailmapilti rikastada.

26. novembri hommikul kogunevad erakondade esindajad ja õpilased kooli aulasse. Eesmärgiks on Otepää Gümnaasiumi õpilasi suunata teadlikule valimisele, sest parlamenti pääsenud erakonnad hakkavad oma poliitika kaudu kujundama tuleviku-Eestit.

Päeva alustavad erakondade esindajad, kellest igaüks saab sõna ja võimaluse tutvustada oma parteid lähemalt. Pärast lõunat saavad õpilased ise kaasa rääkida ümarlauas, kus kohtuvad noored valijad ja erakondade esindajad. Noored saavad esitada poliitikutele küsimusi, avaldada oma arvamust ning saada rohkem informatsiooni parlamenti pürgijate kohta. Ümarlaua  juhtideks on Otepää Gümnaasiumi abituriendid.

?Kodanikupäev on Eesti Vabariigis eelkõige päev, millega soovitakse rõhutada kodanikustaatust ning selleks korraldatakse erinevaid tegevusi ja teabepäevi. Kuna üldhariduskooli üks eesmärke on ühiskonna toimimist tundva, ühiskonda panustava ning demokraatlikke väärtusi järgiva inimese kasvatamine ning kolme kuu pärast ootavad Eestit ees parlamendivalimised, siis otsustas Otepää Gümnaasium tähistada seda päeva teadliku valija päevana,? selgitas idee sündi direktor Külle Viks.

Teadliku valija päev toimub 26. novembril algusega  kell 10.00 ning sellest saavad osa Otepää Gümnaasiumi 9.-12. klassi õpilased. Kooli meediaklass jäädvustab selle päeva tegevust nii sõnas, pildis kui trükiversioonis.

Lisainfo:
Külle Viks
Otepää Gümnaasiumi direktor
Tel: 76 68 240
e-post: kylle@nuustaku.edu.ee

Pressiteate koostas:
Grete Madi
Otepää Gümnaasiumi abiturient, meediaklassi õpilane
Tagasi