Menüü

Uudised

Teadliku valija päev Otepää Gümnaasiumis

10:44 27.11.2014


26. novembril tähistati Otepää Gümnaasiumis kodanikupäeva. Toimus teadliku valija päev, mille raames said 9.-12. klasside õpilased võimaluse tutvuda lähemalt kuue erakonna esindajate kaudu nende parteide maailmavaatega.

Ürituse moderaatoriks oli kohalik ettevõtja, tuntud näitleja ja lavastaja Veikko Täär, kes rääkis pikemalt teadliku valija päeva üritusest, loosis välja erakondadele esinemisjärjekorra ning palus kõigil parteidel puudutada noortele kaht olulist teemat, milleks on töövõimalused ning kaitsepoliitika.

Päeva esimesel poolel said kõik parteid 15 minutit kõneaega, et tutvustada oma erakonda ning rääkida noortele olulistel teemadel. Näiteks jäi Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindaja ja riigikogu liikme Kalvi Kõva huvitavast esinemisest kõrvu kõlama lause:?Hariduse kõrval on oluline ka haritus?. Lisaks pani mõtlema ka Valga maavanema ja Eesti Reformierakonna esindaja Margus Lepiku jutt majanduse ja julgeoleku olulisusest.

Pärast lõunat jätkus üritus ümarlaudadena, kus loositi õpilased rühmadesse, mille juhtideks olid abituriendid. Rühmad mõtlesid küsimusi loositud erakondadele ning andsid ülevaate oma arvamusest selle partei kohta. Seejärel korraldati valimised kohal olnud erakondade vahel. Iga õpilane sai endale valimissedeli, mille pidi valimiskasti poetama. Võitjaks osutus Eesti Sotsiaaldemokraatlik Erakond, mille eestkõneleja Kalvi Kõva oli noorte arvates kõige haaravama jutuga.

Teisele kohale jäänud Eesti Keskerakonna esindaja Heimar Lengi arvates oli Otepääl toimunud üritus noortele väga kasulik, sest see ärgitas rohkem mõtlema nii poliitika kui ka Eesti tuleviku üle. 11. klassi õpilane Kätlin Unt lisas:? Tänase päeva kõige suurem kasutegur oli see, et sain parema üldpildi erakondadest ja nende eesmärkidest?. Tema klassivend Tairo Tee arvates andis tänane üritus palju mõtteainet teemadel, mis käsitlesid maakohtade elavdamise võimalusi ning tasuta bussiliikluse korraldamist.

Kodanikupäeva üritust kajastas nii sõnas kui pildis koolis tegutsev meediaklass ning kohal olid ERR-i, TV3-e ja Tallinna TV võttegrupid.

Grete Madi, XII klass
Otepää Gümnaasium

Fotod SIIT

Tagasi