Menüü

Uudised

Valga Lasteaed Buratino tähistab 50. aasta juubelit avatud uste päevaga

00:00 28.01.2015

Sel nädalal tähistab Valga lasteaed Buratino erinevate põnevate sündmustega 50. aasta juubelit. Kolmapäeval, 28. jaanuaril avatakse lasteaias retrotuba, mis kajastab lasteaeda aastatel 1965-1988. Töönädal lõpetatakse ühise perepeoga „Säragu Buratino".

Retrotoas viiakse külastaja ajas tagasi, ajastukohased esemed annavad ülevaate tolleaegsest lasteaiast. Minevikku meenutavad erinevate põlvkondade lasteaiaaegsed kirjalikud- ja fotomälestused ning rohked esemed ja asjad: äratundmisrõõmu pakub retrotoas nõukogudeaegne raud-vedruvoodi, mänguasjad lasteaia algusaastatest, lasteaia dokumentatsioon, tehnika jt põnevad asjad. Lasteaed korraldab lahtiste uste päeva, mille käigus on võimalik külastada nii retrotuba kui tutvuda rühmadega. Retrotuba jääb avatuks kõikidele huvilistele eelneval kokkuleppel. Kontaktid leitavad lasteaia kodulehel.

Juubelinädal kulmineerub reedel lasteaia lastele ja nende vanematele ning kollektiivile mõeldud koguperepeoga „Säragu Buratino!" kultuuri- ja huvialakeskuses, kus näidatakse videomontaa?i lasteaia ajaloost. Peo stsenaarium käsitleb samuti lasteaia ajalugu, nagu juubelile kohane. Laval esinevad kõik lasteaias käivad lapsed alates sõimerühmadest kuni koolieelikuteni ning kogu lasteaia meeskond. Lastele on plaanis peopäeval mitmeid vahvaid üllatusi, millest osad jäävad hetkel veel saladuseks, nimetada saab aga heategevuslikku õnneloosi, kuhu on esemeid ja asju annetanud lapsevanemad, koostööpartnerid ja erinevad ettevõtted ning asutused Valgast ja väljastpoolt.

Valga Lasteaed Buratino avati 31. jaanuaril 1965. aastal kuuerühmalisena, mis sai päevakoduks 140le lapsele. Hetkel töötab lasteaias üheksa rühma ligemale 180ne lapsega.

„Lasteaed Buratino on Valga linnas olnud oma tegemistega hästi nähtav, olgu need siis ühised perepeod, laadad või väljasõidud. Kollektiiv on loov, edumeelne ning ideedest neil nappust ei ole. Säragu Buratino!" sõnas linnapea Kalev Härk.

 

Hele Heletäht
Valga Linnavalitsuse avalike suhete spetsialist
766 9902; 5347 2255

Tagasi