Menüü

Uudised

Eriolümpia Baltimaade talimängud

09:56 04.03.2015

04.-05. märtsil toimuvad Otepääl Eriolümpia Baltimaade talimängud. Neljandat aastat järjest kogunevad Otepää suusaradadele kokku Eriolümpia parimad suusatajad Eestist, Lätist ja  Leedust. Ka sellel aastal külastab talimänge Euroopa/Euraasia Eriolümpia esindaja Miroslaw Krogulec.  Mängude ajal toimub baltimaade Eriolümpia juhtide tippkohtumine.  Talimängudest on kujunenud Eriolümpia oodatud suursündmus.

Eestist osaleb võistlustel kokku 26 erinevat asutust: kooli ja hoolekandekeskust. Kõikidest maadest kokku on registreerunud 146 intellektipuudega sportlast vanuses 10-57 aastat, kes võtavad mõõtu vastavalt oma võimetele kas 100m, 500m, 1km või 2,5 km rajal. Esimesel päeval toimuvad eelvõistlused, mille põhjal sportlased jagatakse tulemuste järgi erinevatesse tugevusgruppidesse. Teisel päeval võisteldakse juba võrdsete vastastega grupis auhinnalistele kohtadele.

Talimänge alustatakse 04. märtsil, kell 10.45 Otepää vallamaja eest, kust koostöös Eesti Politsei- ja Piirivalveametiga joostakse ühiselt Tehvandi suusastaadionile. Tegu on kogu maailmas tuntud Eriolümpia tõrvikujooksuga, kus politseinikud tunnustavad oma osalusega Eriolümpia tegemisi ja ühiselt kantakse ning süüdatakse avatseremoonial mängude tuli. Kui võistlused Otepääl lõppenud, jätkub vaba aja programm Pühajärve Spa- ja Puhkekeskuses.

Teise päeva finaalvõistlused algavad Tehvandi suusastaadionil kell 10.00. Talimängudest peaks kujunema kõikidele osavõtjatele emotsiooniderohke suursündmus, mida veel kaua positiivselt meenutama jäädakse. Projekti rahastavad Hasartmängumaksu Nõukogu ja Sotsiaalministeerium.

EEO Eesti Ühendus

Tagasi