Menüü

Uudised

Tõrva Loits toob lavale vaatemängu Kilplastest

14:41 27.05.2015

Vaid ühel õhtul, 8. augustil etendub Tõrva Loitsul suurejooneline muusikaline vaatemäng Kilplaste Tagasitulek. Vaatemängu aitavad muusikaliselt publikuni tuua ansamblid Kosmikud, HU? ja räppar Genka ning Viljandi drumlab maailma suurimatel trummidel. Taaskordne Tõrva Loits leiab aset Tõrvas, Veskijärve ääres, algusega kell 20.00, mille juhatavad kontserdiga sisse Lenna ja Karl-Erik Taukar.

Sarnaselt viimase kahe aastaga saab ka tänavune Tõrva Loits ainest Kreutzwaldi loomingust, etendades lavastaja Mart Kolditsa käe all vaatemängu Kilplaste tegemistest, kus keskendutakse muuhulgas teemadele nagu rumaluse jäävus ajas ning talupojatarkuse hääbumine igapäevaelust.

Kui jälgides päevapoliitilist olukorda ja ühiskonna arenguid, jääb tihti mulje, et miski pole siin ilmas enam püsiv, siis tänavune Tõrva Loits toob lavale selle, et jätkuvalt on meie ümber rohkesti „kilplaslikku“.

Vaatemängu koreograafia eest vastutab Märt Agu ning loovjuhiks on Reigo Ahven. Eriefektid teostab Trikivabrik ning tuline vaatemäng on korraldatud Valgusfestivali Tulemeistrite poolt.

 

Tõrva Loitsu lavastaja Mart Kolditsa sõnul tõotab selleaastane vaatemäng tulla varasemast veelgi suurejoonelisem: „Kui iga aastaga on Tõrva Loitsu etendus kasvanud, siis nii ka sellel aastal. Publikut ootavad ees veelgi pöörasemad trikid vee, tule, valguse, video ning akrobaatikaga. Ja nii võimatu kui see ka ei tundu, saab sellel aastal olema laval veel rohkem actionit. Kilplased on ju hoolimata oma lollusest, ülimalt aktiivsed ja ettevõtlikud. Täpselt nagu eluski. Ja täpselt nagu siis kui eluski kohtutakse lollusega, saab publik loodetavasti nii naerda kui nutta, rõõmustada ja võibolla isegi vihastada, mõtelda ja vastu vaielda, ahhetada või suisa kiljuda selle efektsuse üle. Äratundmisrõõmu peaks kindlasti jaguma kõigile.“

 

Eelmisel aastal oli külastajate huvi Tõrva Loitsu vastu niivõrd suur, et kõik müüki pandud piletid osteti ära juba eelmüügist, kusjuures mitusada eelnevalt pileti soetamata jätnud ning kohale tulnud huvilist pidid jääma värava taha. Et kõigil pileti soetanutel oleks võimalikult mugav ja turvaline külastuskogemus, pidid korraldajad vastu võtma otsuse, et vaatamata väga suurele huvile lisapiletite osas neid samal õhtul siiski müüki juurde ei anta. „Tõrva Loitsu kontseptsiooni üks oluline osa on pakkuda kohale tulevale publikule ennekogematut kõrget kultuurilist sisu ning turvalist ja mõnusat äraolemist. Loits on loodud olema nende suve suursündmuseks,“ kinnitab Tõrva linnapea Maido Ruusmann. Ka sel aastal läheb müüki piiratud arv pääsmeid ning selleks, et kindlustada endale ihaldatud koht, soovitavad korraldajad endale aegsasti piletid soetada, mis jõuavad müügile Piletilevi müügivõrgus 5. juunil.

 

Lisainfot on võimalik leida ametliku kodulehe www.tõrvaloits.ee kaudu ning toimuvaga end kursis hoida Facebooki vahendusel (www.facebook.com/torvaloits).

 

Aastast 2008. toimuv Tõrva Loits on üks suurimaid muusikalisi vaatemänge Lõuna-Eestis, ajaloolises suvituslinnas Tõrvas. Tõrva Linna päevadega samal ajal toimuv Tõrva Loits on igasuviselt kohale toonud palju külastajaid üle kogu Eesti, pakkudes lisaks suurejoonelisele muusikalisele vaatemängule laias valikus huvitavaid üritusi mitme järjestikuse päeva vältel.

 

Lisainfo:

Maido Ruusmann

Linnapea

Tõrva Linnavalitsus

(+372) 52 979 69

maido@torva.ee

Tagasi