Menüü

Uudised

Teaduslahing ootab taas osalema!

14:41 27.11.2015

Kuni 30. novembrini saab registreerida Teaduslahingusse, 7.-9. klassi õpilaste teadusvõistlusele 


 

Teist aastat toimuva Teaduslahingu eesmärk on kombineerida erinevaid valdkondi ning anda õpilastele võimalus leida lahendusi praktilistele probleemidele.

Võistlusele on oodatud kolmeliikmelised võistkonnad ja esimene jõukatsumine on jaanuari lõpus. 25.-29. jaanuaril on igas maakonnas ja Tallinnas eelvoorud, kus võistkondadel tuleb vastused leida käed-külge ülesannetele. Ülesanded ühendavad matemaatikat ja bioloogiat, toitu ja majandust, tehnikat ja keskkonda.

Iga piirkonna edukaimad pääsevad Tartus 15. aprillil toimuvasse Superfinaali. Seal ei piisa enam vaid ülesannete lahendamisest, vaid iga võistkond peab lisaks tegema uurimistöö ja seda postri abil kõigile pealtvaatajatele ja žüriile tutvustama.

15. aprill tasub kalendrisse märkida ka neil koolidel, kes võistkonda välja ei plaani panna, sest finaali vaatama on oodatud kõik huvilised. Lisaks on samal päeval Teaduskorruse üritus, kuhu kogunevad Eesti parimad teaduse populariseerijad. Saab vaadata taevasse ja avastada palja silmaga nähtamatut ning mikromaailma, nautida teadusteatrit ja läbi viia teaduskatseid.

Iga kool võib Teaduslahingusse välja panna kuni kaks võistkonda, Tallinna koolid ühe võistkonna. Iga piirkonna eelvoorus saab osaleda kuni 15 võistkonda. Täpsemalt saab võistluse ja reglemendi kohta lugeda Teaduslahingu kodulehelt teaduslahing.emu.ee Tasub kiirustada, sest mõnes maakonnas on kohad juba täitumas. Võistlusel osalemine on tasuta.

Teaduslahingut korraldab Elus teadus, 2011. aastal alustanud üliõpilaste projekt, mille peamiseks eesmärgiks on tutvustada maa ja toiduga seotud valdkondi ning loodus- ja tehnikateadusi. Vabatahtlike meeskond viib läbi käed külge õpitube igas vanuses huvilistele väga erinevatel teemadel. Viie aasta jooksul on õpitubades osalenud üle 9000 noore. Elus teaduse tegevusi ja Teaduslahingu toimumist toetavad Haridus- ja Teadusministeerium ja Eesti Teadusagentuur.

Lisainfo:
Kristi Parro
elus.teadus@gmail.com
Mob. 5646 6479
teaduslahing.emu.ee

Tagasi