Menüü

Uudised

I Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel on edasi lükatud

09:13 09.02.2016

13. veebruaril 2016 toimuma pidanud I Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel on edasi lükatud 5. märtsile 2016.

Matkamaraton lükati edasi ebasoodsate ilmastikuolude tõttu, Pühajärve jääpaksus on küll piisav, kuid jääle pääsemine kaldalt ei ole turvaline. „Tänase seisuga kõigub jääpaksus 14-28 cm vahel, kuid lume sulamine ja rohke vee juurdevool on jääd kergitanud ning kallaste jääpaksus on ebapiisav,“ selgitas matkamaratoni korraldaja Imre Arro OÜ-st Loodusturism. „Ilmaprognoos lubab veebruari lõpust märtsi alguseni vähemalt 2-nädalast külmaperioodi, mis annab rohkem lootust matkamaratoni turvaliseks korraldamiseks.“

 

I Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel toimub talvepealinnas Otepääl Pühajärve jääl. Start ja finiš on Pühajärve rannas. Distantsid on 10 ja 20 km, võisteldakse kahes kategoorias: täiskasvanud (alates 17. eluaastast) ja koolinoored vanuses 10 – 16. aastat.


Imre Arro OÜ-st Loodusturism märkis, et starti võib tulla ka oma soome kelguga või tõukekelguga. Kellel isiklik kelk puudub, saab selle kohapeal laenutada Loodusturism.ee matkakorralduselt. „Võistluse eesmärgiks on taaselustada tõukekelgutamise traditsioon ja panna alus uuele talvisele üritusele Otepää turismipiirkonnas,“ rääkis Imre Arro.

 

I Pühajärve matkamaraton tõukekelkudel on esmakordne kogu Eestis ja on pühendatud Otepää 900. juubelile.


Ajakava:

11.00 Pühajärve 20km tõukekelguraja ühisstart täiskasvanutele ja alates 17. a.

13.00 Pühajärve 10km tõukekelguraja ühisstart täiskasvanutele ja koolinoortele vanuses 10-16.a.

 

Osalustasu eelregistreerimisel isikliku tõukekelguga on 5€, kohapeal 10€

Osalustasu eelregistreerimisel koos tõukekelgu laenutamisega on 10€, kohapeal 15€

Jalatsite jäätalla laenutus eelregistreerimisel 3€ /paar, kohapeal 5€ /paar.

Eelregistreerimine ja vahendite laenutuse broneerimine toimub elektrooniliselt kuni 03.03.2016.a. Toimumispäeval saab kohapeal registreeruda vaid vabade kohtade olemasolul ja registreerimine lõpeb 15 minutit enne vastava distantsi starti. Kõik registreerunud saavad enne matkamaratoni algust rinnanumbrid võistluste sekretariaadist.

Võistluse korraldajal on õigus teha programmis muudatusi ja äärmisel juhul võistlus ära jätta. Kõiki registreerunuid teavitatakse võistluse ära jätmisest e-posti teel.

Tõukekelgu matkamaratoni korraldab Loodusturism.ee koostöös Otepää vallaga.  Toetajad: Otepää vald, Loodusturism.ee matkakorraldus.

Partnerid: Pühajärve Spa & PuhkekeskusGMP Clubhotel & Pühajärve restoranOtepää WinterplaceOti pubi & pizzaÖöklubi ComebackAS Sangaste LinnasSangaste LossVeski Spordi-ja PuhkekeskusKakulaane turismitaluKunstimäe turismitaluVäike-Trommi turismitaluKiisatamme Kultuuri- ja Puhketalu, Tartu Mill, Eesti Tõukeratta Liit, Tõukespordi Klubi KICK, NKK Valgamaa ringkonna Otepää jaoskond, Otepää Naisselts, Andres Reigo rajahooldus, Alvar Koik rajahooldus. Isikliku tõukekelgu saad soetada Tõukeratas.com  veebipoest.

 

Lisainfo ja registreerumine Loodusturism.ee kodulehel:

http://www.loodusturism.ee/i-puhajarve-matkamaraton-toukekelkudel-13-02-2016

 

 

FB event aadressil:

https://www.facebook.com/events/207308292950055/

 

Lisainfo: Imre Arro tel 527 2701
imre@loodusturism.ee
www.loodusturism.ee

Tagasi