Menüü

Uudised

Kutsume Soome ja Rootsi toiduvaldkonna toiduettevõtjate  sihtturuseminarile

09:09 09.02.2016

Tartu Ärinõuandla kutsub toiduettevõtjaid  17. Veebruaril Atlantise konverentsikeskuses toimuvale Soome ja Rootsi toiduvaldkonna spetsiifilisele sihtturuseminarile, mis saab teoks koostöös EASi ekspordiesindajatega. Seminar on mõeldud nii neile ettevõtetele, kes alles planeerivad siseneda Soome/ Rootsi turule, kui ka neile, kes juba tegutsevad nimetatud turgudel ning soovivad oma tegevust laiendada.Seminari eesmärgiks on anda toiduettevõtjatele infot Soome ja/ või Rootsi turgudele paremaks sisenemiseks, jagatakse näpunäiteid, kuidas nimetatud riikide turgudele edukalt tegutseda, räägitakse kontaktide ja koostöövõimaluste leidmisest.

SEMINARI PROGRAMM:
08.45 Kogunemine, kohvipaus Atlantise konverentsikeskuses (Tartu)
09.00 Avasõnad.
           Kuidas siseneda edukalt Soome turule, uute koostööpartnerite, klientide leidmine, lühiülevaade Soome
           toiduainetööstuse sektorist. Irene Surva-Lehtonen, EAS ekspordinõunik Soomes.
09.35 Messiusku Soome, sh Helsingis toimuvast toidumessist GASTRO. Tiit Sarv, Profexpo OÜ juhataja, Messukeskus      
           Helsinki esindaja Eestis.
www.profexpo.ee/messukeskus
09.50 Soome ärikultuur, kontaktide loomine ja hoidmine, Eesti kuvand Soomes, jaemüügikettide turuosad ja
           toimimispõhimõtted. Värska Vee projekti tutvustus, mille tulemusena jõudis mineraalvesi „Värska Originaal“
           müügile Soome kahesse suuremasse jaeketti- SOK-Gruppi ja Ruokakesko-Gruppi (turuosa kokku 78%).
           Kari Vihurila, juhtivpartner, Nobel Consulting OÜ.
10.35 Praktiline kogemus Soome turul tegutsemisest. Ragnar Loova, Nõo Lihatööstus AS,
http://www.lihavyrst.ee
11.00 Kohvipaus
11.15 Rootsi majanduskonjunktuurist, Eesti-Rootsi majandussuhetest, saatkonna võimalustest ettevõtjate abistamisel.
           Leena Prozes, majandusnõunik, Eesti Suursaatkond Rootsis. To be confirmed
11.30 Rootsi turule sisenemine, ärikultuur, Eesti kuvand Rootsis, Rootsi toidusektori ülevaade.
           Christa Torm, EAS ekspordinõunik Rootsis.
12.10 Skandinaavia suurim toiduainetetööstuse mess GastroNord/Vinordic 2016 Stockholmis - kui võimalus
           Skandinaavia turule sisenemiseks. Praktilisi näpunäiteid messil osalemiseks, nii eksponendi kui külastajana.
           Margus Parve, reisibüroo Karol juhataja.
http://www.karol.ee/
12.30 Ettevõtte praktiline kogemus Rootsi turul tegutsemisest.
12.50 Arutelu ja küsimused, võrgustumine.
           Privaatnõustamised EASi ekspordiesindajate juures.
           
Võimalus saada osa Atlantise restorani lõunapakkumisest.

Seminar on osalejatele tasuta. Registreerimise tähtaeg enne 12.02.2016 SIIN

Tagasi