Menüü

Uudised

Läbirääkimised Valga linna ja ümberkaudsete valdade ühinemiseks jätkuvad

00:00 12.02.2016

Tänaseks on Valga Linnavolikogu ettepanekule ühinemisläbirääkimiste alustamiseks vastanud positiivselt kõik linna ümberkaudsed vallad, peale Hummuli. Seega on potentsiaalseteks ühinejateks 2017. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel Valga linn ning Karula, Sangaste, Taheva, Tõlliste ja Õru vallad.

Nüüd, kui kõik vastused on käes, saab Valga piirkond ühinemisläbirääkimistega jõudsasti edasi minna. Kuna Hummuli vald vastas ettepanekule eitavalt, minnakse läbirääkimistega edasi positiivse vastuse andnud valdadega. „Kätte on jõudnud aeg minna taaskord sisuliste arutelude juurde. Järgmine Valga piirkonna ühinemisläbirääkimiste kohtumine toimub 3. märtsil, kus tahame kokku leppida ühinemise edasise ajakava ning anda ülevaate omavalitsuste kõige olulisematest seisukohtadest seoses ühinemisega," sõnas Valga linnapea Kalev Härk.

„On üheselt selge, et läbirääkimisi tuleb pidada avatud kaartidega ning olla omavahel ausad. Peame oluliseks, et ühinemisläbirääkimiste laua taga oleksid kõik võrdsed partnerid, sõltumata nende omavalitsuse suurusest või rahvaarvust," lisas Härk. Linnapea sõnul on olulisel kohal ka keskvalitsuse tugi. „Haldusreformi seaduse vastuvõtmine on tähtis, kuid sinna juurde peab kindlasti lisanduma uus kohaliku omavalitsuse üksuste rahastamismudel." sõnas Härk.

Valga linnavalitsus on esitanud EAS-i projektitaotluse, et katta ühinemisläbirääkimiste koordinaatori tööjõukulud. Seeläbi on võimalik tagada läbimõeldud ja konstruktiivne arutelu osapoolte vahel.


Lisainfo:

 

Tagasi