Menüü

Uudised

USA saatkond toob Valga gümnaasiumisse dokumentaalfilmi „Kaugel kodust"

00:00 12.02.2016

1. märtsil linastub Valga Gümnaasiumis erinevatel filmifestivalidel mitmeid auhindu võitnud USA dokfilm "Kaugel kodust". Film räägib Ugandast pärit noorest, kes on arvatavasti esimene Aafrika esindaja lumelausasõidus tulevastel taliolümpiamängudel. „Kaugel kodust" on karakterilugu, mis räägib kogukonnatoetuse olulisusest ja populariseerib maailmaharidust, sobides suurepäraselt UNESCO ühendkoolide võrgustikku kuuluva Valga Gümnaasiumi õpilastele vaatamiseks. Kohal on ka filmi üks autoritest Galen Knowles, kes räägib filmi sünniloost ja vastab tekkinud küsimustele.

Film linastub Eestis Ameerika Ühendriikide saatkonna American Film Showcase programmi raames.

"Antud filmi linastus ja autoriga kohtumine on järjekordne hea näide Valga linna ja Ameerika Ühendriikide Eesti saatkonna suurepärasest koostööst. Meil on alati hea meel võõrustada saatkonna esindajaid ning kindlasti on taolised kohtumised meie noortele väga harivad ja silmaringi avardavad," sõnas Valga aselinnapea Lauri Drubinš.

Film linastub Valga Gümnaasiumi aulas 1. märtsil kell 12.45, kohtumisel autoriga osalevad Valga Gümnaasiumi 11. klasside õpilased ning kohtumist modereerib õpilasesinduse juht Karel Simson.

Filmi "Kaugel kodust" ("Far from Home"), re?issöörideks on Phil Hessler ja Galen Knowles.

 

Hele Heletäht
Valga Linnavalitsuse avalike suhete spetsialist
766 9902; 5347 2255

Tagasi