Menüü

Uudised

Valgamaa noored genereerisid äriideid

14:35 30.09.2016

Noorte ideede arendamisele kaasaaitamiseks planeeritakse korraldada koolitused tootearendusest, turundusest ning brändimisest, samuti pakutakse juhendajate tuge õpilasfirmade käivitamiseks. Konkursi kolmele võitjale on auhinnaks rahaline preemia.

 

Ettevõtluskonkursi korraldaja Anneli Kattai sõnul on konkursi eesmärgiks  noorte aktiivsuse suurendamine: „ Läbi mini- ja õpilasfirmade on noortel võimalik teha tutvust reaalse ettevõtlusega ning saada tootmis- ja  turunduskogemus.  Lisaboonusena saavad maakonna eri piirkondade noored  omavahel kokku, saavad osaleda suurtel laatadel ja näha, millega tegelevad noored ka mujal Eestis. Auhinnafondi abil soovime anda noortele võimaluse oma firma või toodete arendamiseks.“

 

Eelmisel aastal võitis konkursi Valga Põhikooli minifirma Illuminati, kes pärjati ka  Junior Achievement Eesti ja EBS Gümnaasiumi korraldatud teisel  Eesti minifirmade võistlusel esikoha. Samuti olid tublid Hargla kooli noored, kes samal võistlusel saavutasid minifirmaga Slimer teise koha.

 

Innustatuna õpilasfirmade edust Valgamaal viib Valga Maavalitsus läbi projekti, mille raames tutvustatakse õpilasfirmade võimalusi ka Moldova noortele.

Noorte ettevõtluskonkurssi korraldab SA Valgamaa Arenguagentuur ja rahastab   Valgamaa Omavalitsuste Liit ning Euroopa Regionaalarengu Fondi prioriteetse suuna 5 „Väikese ja keskmise suurusega ettevõtete ja piirkondliku ettevõtluse arendamine“ meetmest  „Piirkondade konkurentsivõime tugevdamine“ tegevuse 5.4.2.„Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks“ .

 

Tagasi