Menüü

Uudised

Euroopa päev sinu kodukohas

11:02 28.04.2017

6. mail tähistatakse üle Eesti Euroopa päeva, mille raames saab külastada erinevaid asutusi või kohti, mida on Euroopa Liit rahastanud. Valgas toimub Euroopa päev Valga Muuseumis.

6. mail kell 11-15 on muuseum tasuta avatud kõikidele huvilistele. Europe Direct Valgamaa teabekeskus jagab muuseumis huvitavaid Euroopa Liidu trükiseid lastele ja täiskasvanutele. Toimub ka Euroopa Liidu teemaline viktoriini koos põnevate auhindadega. Kõikide viktoriini lahendajate vahel loosib Euroopa Komisjoni esindus Eestis 9. mail välja 1000 euro suuruse reisitšeki Euroopas reisimiseks.

Võimalik on värvida värviraamatuid, valmistada märke, magneteid ja peegleid ning meisterdada endale puidust pliiatsitopsi. Kõik huvilised saavad tasuta külastada muuseumi püsiekspositsiooni ja soovi korral osaleda orienteerumismängus, kus küsimustele õigesti vastanuid ootavad auhinnad.

Kell 12 ja 14 on võimalik osa võtta tasuta muuseumituuridest koos giidiga ja lisapõnevust pakub eurobingo.

Muuseumi hoovis saab Maanteeamet juhendamisel järele proovida, kas oskad õigesti oma autosõitu ohutuks muuta ning turvavarustust kasutada.

Kohapeal on võimalik ka keha kinnitada. Oma kohviku on avanud Valga kodukohvikute päeval kuulsust kogunud kodukohvik Johanna.

Euroopa päeva Valgamaal korraldavad Europe Direct’i Valgamaa teabekeskus ja Valga Muuseum.

Tegemist on tasuta üritusega ja tegevusi on kogu perele!

Euroopa päeva tähistamise kohta Eestis leiab rohkem infot aadressil www.euroopapaev.ee.

 

Lisdainfo:

Marika Muru

Europe Direct teabekeskus – Valgamaa

e-post marika.muru@valga.maavalitsus.ee

telefon 766 6155

Tagasi