Menüü

Blogi

Pühajärve – restoran, mis loob elamusi

Mitte kaugel Otepää südalinnast, otse Pühajärve kaldal, kõrgub GMP Pühajärve restoran, mis lisaks imelisele järvevaatele pakub oma külastajatele ka võrratuid maitseelamusi.

 

Fotod: Elin-Saskia Silm

 

Klient on kuningas ja kuningad teadupärast ei eksi. GMP Pühajärve restorani ja Clubhoteli kliendid on jätnud reisiportaali Tripadvisor kümneid ülivõrdes kommentaare ning restoranijuht White Guide 2020 hindas Pühajärves restorani paremuselt üheksandaks Eestis. Vahemärkusena olgu öeldud, et seitse eelmainitud üheksast restoranist asuvad Tallinnas ja üks Muhumaal. Seega Pühajärve restoran on parim väljaspool pealinna asuv restoran Mandri-Eestis.

Kuid mis on Pühajärve restorani saladus? Kõigepealt loomulikult asukoht. Kui Mai Roosna projekteeritud restoran 1960. aastal avati, muutus see kiiresti Lõuna-Eesti üheks kultuskohaks ning isegi praegu pajatavad eakamad külastajad restoranirahvale lugusid toonasest seltsielust.

Restorani toonane vibe on alles ka praegu. „Meie jaoks on oluline, et külastajad tunneksid ennast meie juures nagu kodus, et nad oleks hoitud ning teenindus oleks personaalne. Kunded on öelnud, et meie restoranis on hing sees, mistõttu nad meid ka külastavad, “ rääkis GMP Clubhoteli perenaine Maarja Sallok.

Hotell, kui teine kodu

Covid-19 ajal oli hotell paljudele peredele teiseks koduks, kuna mitmed pered tulid eneseisolatsiooni ajal Pühajärvele, kus tegid kaugtööd ja nautisid kontaktivaba teenindust. Viimane nägi välja nii, et kolmekäiguline eine toodi ukse taha ja hiljem viidi nõud ära.

GMP Clubhotel pakub suurepärast võimalust perepuhkuseks, kuna hotelli  1-, 2- ja 3-toalised korterid just sobilikud peredele või ka sõpruskondadele. Kõikides korterites on kaasaegse tehnikaga kööginurgad koos kogu vajaminevaga, sh espressomasin, riietekuivatuskapid, telerid, eritellimusel valmistatud mööbel, puldiga juhitav konditsioneer ning kõik muu, mis on vajalik mugavaks puhkuseks.

Lisaks on hotellis külastajate päralt järvevaatega katusesauna kompleks, jõusaal, panipaigad ning privaatparkla.

Mitte väheoluline pole ka asjaolu, et külaliste kasutuses on kõikjal majas tasuta kiire wifi, mis võimaldab mõnusalt Pühajärvel teha ka kaugtööd.

Olulised kohalikud maitsed

Kuid restorani tullakse siiski sööma ja siinkohal on ülioluline roll peakokal. Pühajärve restorani peakokk on Koit Uustalu, kes on võtnud endale ülesandeks luua kohalike maitsete baasil uusi ja põnevaid toiduelamusi.

„Üritame võimalikult palju kasutada kohalikku toorainet ning ostame nii palju kui võimalik kohalike talunike ja väiketootjate käest,“ rääkis peakokk Koit Uustalu. „Ostame seeni ning teeme talveks sisse, ühtepidi on see majanduslikult kasulikum, teisalt toetame sel moel kohalikku kogukonda.“

Enesestmõistetavalt küpsetab restoran ka leiba ning külastajate lauale jõuab leib alles siis, kui on neli tundi teki all hinganud.

Põnevatest maitsemiksidest võib näitena tuua räime sinepise filee, lõkkekartuli, kodujuustu, ja hapukoorevahuga, mis sündis peakokk Koit Uustalu lapsepõlve maitsetest. Nimelt on ta mere äärest pärit ja seal on räim igapäevane toidus. Nüüd on ta sellest kalast teinud põneva eelroa. Või kas teadsite, mis on karsoto? Loona veskis jahvatatud kaerakruup, millele peakokk on lisanud veel pestot, kitsejuustu ja sibulamoosi.

Restoran pakub võimalust osa saada ka peakoka 5- ja 7-käigulistest õhtusöökidest.

Maja perenaise Maarja Salloki sõnul on nende õhtusöökide eesmärk pakkuda külastajatele toiduelamust ning kunded on selle väga hästi vastu võtnud. Osaleda nendel õhtusöökidel saab ka väiksemate seltskondadega ning Salloki sõnul on viimasel ajal süvenemas trend, kus ka restoranist oodatakse samasugust elamust nagu teatrist.

„Meil on jätkuvalt populaarsed ka pimeõhtusöögid ja kuigi oleme mõelnud nende lõpetamise peale, on nõudlus nende järele jätkuvalt suur,“ lisas ta.

Pühajärve restoran pole pelgalt söögikoht, vaid omalaadne elamuste koda, kus suurepärast kööki ja teenindust raamib Pühajärve taha loojuv päike. Eriti suvel ongi restoranis kibekiired ajad, mistõttu restorani pererahvas palub külastajatel lauad eelnevalt broneerida, sest imelisi suveõhtuid, kus kogu restoran on välja müüdud, tuleb ette väga tihti.

Restorani tegemiste kohta saab rohkem infot kodulehel või  Facebookis