Menüü

Blogi

Ugandi Resto – puhaste maitsete kants

Kiviviske kaugusel Otepää linnamäest, otse Otepää keskväljaku ääres asub Ugandi Resto, mida võib põhjusega nimetada puhaste maitsete kantsiks.

 

Fotod: Ugandi Resto

Restorani nimi tuleneb ühest jõukaimast Eesti muinasaja maakonnast Ugandi, mille keskuseks oli toona Otepää ning seetõttu rõhub restoran ka oma menüüs kohalikele puhastele maitsetele.

„Roogade valmistamisel kasutame värskeid ja kvaliteetseid ning alati eelistatult kodumaist toorainet. Meie valikus on itaaliapärased kiviahju pizzad ja seitset erinevat sorti pastasid, kohalik Karilatsi forell ja Andri-Peedo talu kitsejuustud, Siidrikoja auhinnatud siidrid ja õunamahlad ning isegi Jaagu Annamäe talus kasvanud viinamarjadest valmistatud veini,“ loetles restorani omanik Siim Kalda.

Lisaks leiab valikust veel uhkeid ja värvilisi burgereid, vahemere stiilis salateid ja klassikalisi restorani desserte. Joogivalikust ei puudu isegi kohalikust kasemahlast villitud viin.

Siim Kalda sõnul pole restorani eesmärk mitte ainult täita külastajate kõhtu, vaid pakkuda puhaste maitsetega külastajatele elamust.

„Oleme 19 aastat on seisnud hea selle eest, et iga sisseastuja tunneks end lahkudes vähemalt grammi võrra õnnelikumana,” lisas Siim Kalda. “Meie menüüvalik on lai ning igapäevaselt võõrustame kolme põlvkonda.”

Sealjuures on restoran väga peresõbralik, kuna laste jaoks on restoranis mängunurk ja  suveaias saavad pisemad kiikuda, turnida ning  liivakastis mängida.

Restoran koos särasilmse meeskonnaga võõrustab külalisi aastaringselt. Suvel ja talvel on tipphooaeg, kevadel ja sügisel on vaiksem periood.

Suurepärased vaate

Restorani lillerohkele esimese korruse suveaeda mahub 150 ning teise korruse terrassile 80 külalist. Suveaed pakub vahetut lähedust Otepää imekauni loodusega ning teiselt korruselt saab nautida ilusat vaadet nii Otepää keskväljakule kui ka ajaloolisele Otepää Linnamäele ning kirikule.

Restorani II korrusel asub ka Liputuba, kus avaneb vaade Otepää kirikule. Kirikla saalis pühitses õpetaja Rudolf Kallas 4. juunil 1884 sinimustvalge lipu.

Liputoas, mis mahutab 40 inimest siseruumis ja 80 terassil, on võimalik pidada väiksemaid olulisi sündmusi nagu seminarid, sünnipäevad jms sellised üritused ning Siim Kalda sõnul on Liputuba restorani klientide seas menukas.

Suvel on Ugandi Restos kiired ajad ning imeilusatel suveõhtutel on mõnikord isegi raske leida vaba lauda. Kuid kiired ajad ei tähenda mööndusi kvaliteedis, sest restorani meeskond teeb kõik selleks, et klientidel oleks mõnus nautida imeliste vaadete kõrvale ka hõrgutavaid roogi ja hoolitsevat teenindust.

Restorani tegemiste kohta saab rohkem infot kodulehel või  Facebookis