Menüü

Uudised

Ootame fotosid kuue muuseumi koostöös sündiva, sel suvel kaheksas linnas eksponeeritava rändnäituse “Tähelepanu! 1991! Start!” tarbeks.

15:34 14.05.2021

Mai lõpus avatakse Tallinnas Eesti Ajaloomuuseumi, Valga muuseumi, Saaremaa muuseumi, Narva muuseumi, Tartu Linnamuuseumi ja SA Virumaa Muuseumid koostöös sündinud Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 30. aastapäevale pühendatud rändnäitus.

“Tähelepanu! 1991! Start” püüab tuua publikuni Eesti erinevate kohtade ootused ja lootused, ja vastata küsimusele, kui palju 1991. aastal loodetust on 30 aastat hiljem täitunud.

 

Meenutage ka teie pööraseid 90ndaid. Aga missugused me olime 90ndatel? Nabapluus, adi dressid või hoopis sokid ja sandaalid? Tantsisime esimestel reividel, laiutasime käsi tühjas toidupoes või oli see alles vankris lesimise aeg? Meenutagem! Taaslavasta foto endast, oma perest või seltskonnapildist 90ndatel ja aita meil näidata, kuidas ajad on muutunud. Või hoopis seisma jäänud?

Palume saata pilt e-posti aadressil foto@ajaloomuuseum.ee või jagada seda oma sotsiaalmeedia (Facebook, Instagram) kontol kasutades hashtag’i #1991vs2021. Taaslavastused leiavad lõpuks kodu meie 12-meetrises merekonteineris paikneva rändnäituse tahvlil, mis liigub 25. maist 31. oktoobrini trajektooril Tallinn, Valga, Rakvere, Jõhvi, Narva, Tartu, Pärnu ja Kuressaare.

Osale julgelt, sest fotode jagajate ja saatjate vahel loosime välja ka viis komplekti muuseumide perepääsmeid ehk aasta jooksul saad üksi või mitmekesi läbi Eesti rännates tutvuda kõikide projektis osalevate muuseumidega.

Tagasi