Menüü

Uudised

Via Hanseatica tutvustab end üleriigilisel strateegiafoorumil Venemaal

16:46 23.10.2014

27.-28.oktoobril, 2014.a. toimub Peterburis üle-Venemaalise strateegiafoorumi raames konverents ?Kultuur ja turism kui Läänemere regiooni äärealade arengufaktorid: Via Hanseatica kogemus?, kus jagatakse kogemusi Via Hanseatica kui rahvusvahelise turismimarsruudi arendamisest ning üldistest arengutrendidest ja ?võimalustest Baltimaades.

Konverentsi eesmärk on tutvustada tulemusi ja saavutusi Via Hanseatica turismimarsruudi arendamisel, tõsta marsruudi nähtavust ning vahetada kogemusi rahvusvaheliste võrgustike loomisel. Lisaks Via Hanseatica tutvustamisele jagatakse infot turismi arengutrendidest Eestis, Läti ja Venemaal ning hulgaliselt ideid tulevikuks.

Konverentsile oodatakse sadu turismiarendajaid, kohalikke valitsusasutusi ning turismiettevõtjaid ja turismiteenuste pakkujaid Eestis, Lätist ja Venemaalt. Osalejad saavad ühtlasi ülevaate, kuidas julgest ideest sai edukas turismitoode. ?Klastrid ja võrgustikud on äärealade arendamise võtmetegurid. Väga oluline on siinkohal erinevate osapooltevaheline koostöö. Via Hanseatica puhul on senine koostöö läinud uuele tasemele ? lisaks avaliku sektori organisatsioonidele on võrgustikus võrdse partnerina sees ka ettevõtjad.? selgitas projekti üldkoordinaator Sille Talvet.

Konverentsil kirjutavad kolme riigi esindajad alla ka koostöölepingule, mille raames tagatakse marsruudi edasiarendamine ka tulevikus. Via Hanseatica marsruudist loodetakse järgmise viie aasta jooksul luua Euroopas tuntud turismitoode ning arendada välja marsruudi osad Riiast Leedu-Poola piirini, sealt edasi läbi Poola ja Saksamaa kuni Lübeckini.

Via Hanseatica turismimarsruut ja arenguvöönd ühendab Peterburi ja Lübecki, läbides vanu hansalinnu. Eestis algab Via Hanseatica Narvast ning lõpeb Valgas. Käesoleva etapi jooksul arendati välja marsruudi lõik Peterburist Riiani. Projekti rahastas osaliselt Euroopa Liit Eesti-Läti-Vene piiriülese programmi raames.


Lisainfo: Eesti koordinaator Sille Roomets, sille@arenguagentuur.ee, tel. 539 0842; projekti üldkoordinaator Sille Talvet, sille@gravitas.ee.

Lisainfo Via Hanseatica kohta www.viahanseatica.info, www.issuu.com/viahanseatica.

Tagasi