Menüü

Uudised

SA Tehvandi Spordikeskus on 10-aastane

09:11 21.11.2014


23. novembril 2004.a. asutati Sihtasutus Tehvandi Spordikeskus. Sihtasutuse asutajateks on Eesti Vabariik, Otepää vald ja Eesti Suusaliit. Sihtasutuse asutamiselepingu allkirjastasid  tollased Kultuuriminister Urmas Paet, Otepää vallavanem Aivar Nigol ja Eesti Suusaliidu juhatuse liige Alar Arukuusk.

Sihtasutus Tehvandi Spordikeskus asutati Riigiasutus ?Eesti Olümpia Õppetreeningkeskus Tehvandi? varade baasil. Asutatud Sihtasutuse missiooniks on: Rahvusvaheliselt tunnustatud spordikeskusena pakkuda sportlastele ja spordiorganisatsioonidele kõige kaasaegsemaid tingimusi treeningute ja võistluste läbiviimiseks. Rahvusvaheliselt tunnustatud turismi- ja harrastusspordikeskusena pakkuda spordisõpradele ja turistidele meelelahutust nii atraktiivsete spordivõistluste ja meelelahutusürituste korraldamise kui ka aktiivse puhkuse veetmise paigana.

10 aastaga on Tehvandil valminud aastaringse kasutusega normaalmõõtmetega suusahüppemägi koos vaateplatvormi ja ronimisseinaga, IBU A litsentsi nõuetele vastav laskesuusatamise kompleks ja staadioni kompleks, renoveeritud on Tehvandi peahoone ja puhkemaja ning rullsuusarada, rajatud on FIS ja IBU nõuetele vastavad suusarajad koos kunstlumetootmise süsteemi ja valgustusega, 18-rajaline disc-golfi park ning palju muud.

Tänaseks haldab Sihtasutus kolme tähtsat keskust:
Tehvandi Spordikeskus ? Eesti Talvekeskus nr. 1 !
Kääriku Spordikeskus ? Eesti spordi treeningkeskus !
Tartumaa Tervisespordikeskus ? Elujõud ehedast loodusest !
Uuenenud Sihtasutuses töötab kokku 75 inimest.

?Sihtasutus Tehvandi Spordikeskus on  arenev ja uutele väljakutsetele avatud organisatsioon kelle eesmärgiks on tulevikus välja ehitada kaasaegsetele nõuetele vastavaks ka Kääriku treeningkeskus ning Tartumaa laskespordikeskus ning jätkuvalt pakkuda spordirõõmu väga paljudele inimestele meie kolmes keskuses?  võtavad lühidalt Sihtasutuse juhatuse liikmed Alar Arukuusk ja Kristjan Karis kokku Sihtasutuse tuleviku.

Merlin Müür
Turundus- ja klienditeenindusjuht
SA Tehvandi Spordikeskus

Fotol: vasakul: Aivar Nigol, Urmas Paet ja Alar Arukuusk. Foto: Tehvandi Spordikeskus.

Tagasi