Menüü

Uudised

Kalmistute andmebaaside digitaliseerimine

10:32 24.11.2014

Otepää Vallavalitsus ja EELK Otepää Maarja kogudus on koostöös alustanud kalmistute andmebaaside digitaliseerimisega kalmistuportaali Haudi tarbeks. Portaal võimaldab hauaplatside otsimist ja kuvab platsile maetute sünni ja surma aja jne. Kellel on lähemat huvi võib täpsemalt uurida:
http://www.kalmistud.ee/

Sellega seoses toimuvad käesoleva aasta lõpuni Otepää uuel surnuaial hauaplatside mõõdistustööd, mida viib läbi OÜ Otepää Maamõõdubüroo. Kuna tegu on suuremahulise tööga, siis mõõdistamine  toimub mitmes etapis. Esimesel etapil kaardistatakse surnuaia osa Hurda tänava poolsest küljest kuni surnuaeda poolitava ida-läänesuunalise vaheteeni.

On võimalik, et hooldamata platside kontuurid tähistatakse mõõdistamise tarbeks markervärviga, mis teatud aja möödudes ära kaob. Samuti võib tekkida hauplatside vahele mõõdistamise tarbeks paigaldatud reepereid, mis on tähistatud värvi või värvilise kilelindiga. Palume kalmistukülastajatel neid mitte puutuda ega muul moel rikkuda. Reeperid koristatakse ära pärast mõõdistustööde lõppu.

Vajadusel võib kontakteeruda töid teostava geodeet- maamõõtja Tõnu Riivikuga mob 5133962.
Tagasi